یکی از اجزای کلیدی در سیستم انتقال قدرت هر وسیلهای گیربکس است که به موتور این اجازه را می دهد تا با سرعت و گشتاورهای مختلف کار کند. انتخاب گیربکس مناسب برای هر ابزار دارای گیربکس، امری بسیار مهم برای عملکرد صحیح و کارآمد آن سیستم است. برای اینکه بتوانیم یک گیربکس مناسب انتخاب کنیم باید اطلاعات کافی در مورد اجزا، عملکرد و کاربردهای آن داشته باشیم. از این رو در این مقاله تلاش می شود تا راهنمای انتخاب گیربکس مناسب به طور جامع ارائه شود.
نحوه انتخاب گیربکس صنعتی صحیح
نحوه انتخاب گیربکس صنعتی فرآیندی پیچیده و تخصصی است که به عوامل مختلفی بستگی دارد و این انتخاب گیربکس صنعتی میتواند بسیار چالش برانگیز و دشوار باشد لذا ابتدا لازم است کاربرد انواع گیربکس صنعتی مورد استفاده شناسایی شود. این موضوع به شما کمک می کند تا نوع گیربکس (هلیکال، حلزونی، دنده ای، پناماتیکی و غیره) و محدوده گشتاور و دور مورد نیاز را با نکات زیر مشخص کنید:
- توان ورودی: توان مورد نیاز برای راه اندازی بار را با واحد کیلووات یا اسب بخار محاسبه کنید.
- سرعت ورودی: سرعت چرخش شافت ورودی گیربکس را با واحد دور در دقیقه تعیین کنید.
- نسبت تبدیل: نسبت بین سرعت چرخش شافت ورودی و شافت خروجی را مشخص کنید.
- شرایط محیطی: عواملی مانند دما، رطوبت، وجود گرد و غبار و مواد شیمیایی را در نظر بگیرید.
- ملاحظات اضافی: عواملی مانند الزامات نصب، نوع اتصال کوپلینگ، فلنج و غیره، نیاز به سیستم روغن کاری و اتوماسیون را نیز مدنظر قرار دهید.
راهنمای انتخاب نوع گیربکس
در مجموع گیربکس به دو گروه کلی گیربکس های کاهنده و گیربکس های افزاینده طبقه بندی می شوند:
- گیربکس های کاهنده: این نوع گیربکس دور مورد نیاز را تامین کرده و بین محرک و متحرک قرار می گیرد. اغلب گیربکس ها از این نوع محسوب می شوند.
- گیربکس افزاینده: از این گیربکس برای تغییرات سرعت و گشتاور به منظور رسیدن به سرعت بیشتر با گشتاور کمتر کاربرد دارد و در صنایع تولید انرژی مانند توربین بادی و در صنایع بالادستی و پالایشگاهی قابل استفاده است.
اما دسته بندی گیربکس ها به صورت جزئی عبارت است از:
- گیربکس های هلیکال: گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم رایج ترین نوع بوده و برای کاربردهای عمومی با دور متوسط و بالا مناسب هستند.
- گیربکس های حلزونی: مناسب دورهای پایین و گشتاورهای بالا، با راندمان پایین تر و صدای بیشتر نسبت به گیربکس های هلیکال.
- گیربکس خورشیدی: گیربکس خورشیدی یا سیاره ای دارای کارایی بالا، حجم کم،ضریب بالای گشتاور به وزن می باشد.
- گیربکس های دنده ای: برای کاربردهای خاص با نیاز به تغییرات سریع در نسبت تبدیل مناسب هستند.
- گیربکس های پناماتیکی: در مواردی که فضای محدودی وجود دارد و یا نیاز به سرعت های بسیار بالا است، کاربرد دارند.
- گیربکس دور متغیر: این نوع گیربکس قالبیت تغیر دور از کم به زیاد و تنظیم دور را دارا می باشد و به گروه های هیدرولیکی و مکانیکی طبقه بندی می شود.
- گیربکس کرانویل پینیون: این نوع گیربکس که به شافت بغل شهرت دارد از نوع گیربکس صنعتی بزرگ و پرکاربرد است.
- گیربکس آویز: گیربکس شافت موازی بوده که ساختاری شبیه گیربکس شافت مستقیم دارد و عموما در میکسرها قابل استفاده است.
- گیربکس سایکلو: مدل های جدید گیربکس بوده که دارای توزیع بار یکسان و بدون لقی است و در برابر بارهای شدید مقاومت بالایی دارد.
- گیربکس صنعتی: گیربکس هلیکالی با توان گشتاور بالا بوده که به تک محور، چند محور، قورباغه ای و شتری و.. طبقه بندی می شوند.
- گیربکس سروو موتور: این نوع گیربکس کاهش سرعت و تطبیق اینرسی در موتور را داراست.
شما می توانید انواع موتور گیربکس های فوق را از سایت الکترواتکال خریداری کنید. بازرگانی الکترواتکال تامین کننده انواع کالای صنعتی در کشور بوده و نیاز صنایع را شناسایی و بهترین برندهای گیربکس صنعتی را به فروش می رساند.
راهنمای انتخاب گیربکس مناسب بر اساس موتور
برای انتخاب موتور گیربکس باید شرایط و الزامات طراحی را بررسی کرده و طبق محاسبات انجام شده موتور گیربکس مناسب را انتخاب کنیم. برای خرید موتور گیربکس می توان گیربکس را بصورت کوپل شده با موتور و یا جدا خریداری کرد. در اصطلاح گیربکس کوپل شده با موتور، موتور گیربکس نام دارد. داده های ورودی برای انتخاب موتور گیربکس شامل موارد زیر میباشد:
- سرعت ورودی گیربکس
- سرعت خروجی گیربکس
- توان ورودی الکتروموتور
- نسبت تبدیل دور
- محاسبه گشتاور مورد نیاز
- گشتاور اوج: حداکثر گشتاور لحظه ای که گیربکس باید تحمل کند.
- گشتاور پیوسته: میانگین گشتاور وارده به گیربکس در طول زمان کارکرد.
- ضریب اطمینان: با توجه به شرایط کارکرد، ضریبی بین 1.2. تا.1.5 را برای در نظر گرفتن بارهای اضافی و شوک ها در نظر بگیرید.
با توجه به گشتاور و دور محاسبه شده، از کاتالوگ سازندگان مختلف گیربکس، مدل های مناسب را انتخاب کنید. به محدودیت های فضایی و الزامات نصب توجه کنید. امکانات جانبی مانند سیستم روغن کاری، سیستم خنک کننده، و نشانگر وضعیت را بررسی کنید. اطلاعات بیشتر در این زمینه را می توانید در مقاله روغن مناسب برای گیربکس صنعتی مطالعه کنید.
چگونه موتور گیربکس مناسب انتخاب کنیم؟
زمانی که با کاربرد و نوع گیربخش و همچنین نحوه انتخاب صحیح آن آشنا شدیم لازم است به دنبال شناسایی برندهای معتبر و لوازم یدکی و خدمات پس از فروش تولیدکنندگان باشیم؛بنابراین:
- از برندهای معتبر و شناخته شده در بازار شناسایی کنید.
از برندهای خارجی گیربکس ایلماز، SEX و گیربکس های چینی و از برندهای داخلی می توان به گیربکس شریف اصفهان، گیربکس دور اصفهان، شاکرین، سپاهان اصفهان اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله بهترین برندهای گیربکس صنعتی را مطالعه کنید.
- خدمات پس از فروش، ضمانت و قیمت را مقایسه کنید.
کلیه گیربکس های ارائه شده در مجموعه الکترواتکال دارای ضمانت و خدمات پس از فروش است و در صورتی که پس از چند سال دچار مشکل و خرابی شوند لوازم یدکی آنها در دسترس و قابل تهیه است و کارشناسان ما در این رابطه راهنمایی های لازم را خدمت شما ارائه می دهند. قیمت گیربکس صنعتی هر چند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد اما این مجموعه نهایت تلاش خود را دارد که محصولات با کیفیت را با قیمت مناسب تهیه کنید.
- از نمایندگی های مجاز و تأمین کنندگان معتبر خرید کنید.
بازرگانی الکترواتکال تامین کننده کالای صنعتی به ویژه گیربکس صنعتی در بازار ایران می باشد و با کلیه برندهایی که محصولاتشان در این مجموعه به فروش می رسد قرار داد بلندمدت دارد. لذا بدون نگرانی می تواانید بهترین گیربکس صنعتی را از طریق فروشگاه ما خریداری کنید.
سایر نکات راهنمای انتخاب گیربکس مناسب
از آنجایی که گیربکسها جزء تجهیزات اساسی و اصلی در بروز رسانی یا راه اندازی خطوط تولید کارخانهجات، ماشین آلات، صنایع و پروژههای صنعتی هستند، انتخاب جنس بدنه، دنده ها و ساختار داخلی گیربکس بسیار حائز اهمیت است. برای این منظور، قبل از هر چیزی باید بدانیم که جنس این قطعه برای چه شرایط محیطی و کاری مناسب است و در برابر دما، رطوبت و گرد و غبار و مواد شیمیایی مقاوم است یا خیر.
نحوه خرید گیربکس صنعتی
در هر کجای ایران که باشید می توانید از طریق همین سایت در قسمت کالای صنعتی گیربکس صنعتی را به سبد خرید خود اضافه کنید و مراحل آن را طی کنید و این محصول را در محل با گارانتی و خدمات پس از فروش تحویل بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر با راه های ارتباطی که در قسمت تماس با ما در سایت اشاره شده است با مجموعه ما در تماس باشید.
جمع بندی
با توجه به اینکه گیربکسها نقش حیاتی در بهروزرسانی و راهاندازی خطوط تولید کارخانهها، ماشینآلات، صنایع و پروژههای صنعتی ایفا میکنند، انتخاب گیربکس مناسب بسیار مهم است.بازرگانی الکترواتکال با بهرهگیری از پشتیبانی مهندسی پیشرفته، ابزارهای جدید، نرمافزارهای طراحی و سیستمهای اتوماسیون، به مشتریان این امکان را میدهند که گیربکسهای با کیفیت بالا و قیمت مناسب تهیه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه این سایت را ببینید و برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
نحوه انتخاب گیربکس مناسب کدام است؟
برای انتخاب گیربکس مناسب لازم است که نیازهای خود را شناسایی کنید و ببینید که به چه نوع گیربکسی با چه نوع موتور و ابعادی نیاز دارید. سپس برند و تامین کننده را شناسایی و اقدام به خرید کنید. مجموعه الکترواتکال پشتیبان و راهنمای شما در انتخاب این کالای صنعتی می باشد.
نحوه انتخاب مناسب گیربکس صنعتی چطور است؟
گیربکس ها به دو نوع کاهنده و افزاینده طبقه بندی می شوند و بر حسب موتور به گیربکس های خورشیدی، هلیکال، دنده ای، حلزونی، صنعتی، آویز، سایکلو و سروو موتور طبقه بندی می شوند. پس از آن بررسی کنید که به چه سایزی و به چه گشتاوری و از چه جنسی به گیربکس نیاز دارید.
چگونه موتور گیربکس مناسب خریداری کنیم؟
برای خرید موتور گیربکس مناسب تولیدکنندگان برتر را شناسایی کنید و مجموعه خدمات ارائه شده از قبیل خدمات پس از فروش، ضمانت نامه و قیمت را بررسی و بهترین برند گیربکس را خریداری کنید. البته مجموعه الکترواتکال این کار را برای شما آسان کرده و بهترین برند گیربکس صنعتی را با مناسب ترین قیمت و گارانتی و خدمات پس از فروش موجود کرده است.