0 تا 100 مراحل نصب اینورتر بر روی پمپ [گام به گام]

نصب اینورتر بر روی پمپ

زندگی شهرنشینی ساختمان‌های زیادی را با معضل آبرسانی به طبقات مواجه می سازد. بر همین اساس نصب اینورتر بر روی پمپ به یک ضرورت تبدیل شده است. هر جایی که به منظور آبیاری، گردش آب یا آبرسانی، به واتر پمپ نیاز باشد، وجود اینورترها برای بهینه‌سازی مصرف انرژی لازم و ضروری به نظر می‌رسد. بسته به تعداد طبقات و میزان فشاری مورد نیاز برای انتقال آب، از اینورترهای مختلف تک فاز یا سه فاز استفاده می‌شود. در ادامه مطلب با ما همراه بمانید تا شما را با طریقه نصب اینورتر پمپ آب و روش کار این دستگاه‌ها بیشتر آشنا کنیم.

0 تا 100 مراحل قبل و بعد از نصب اینورتر پمپ آب

پیش از آنکه شما را با طریقه نصب اینورتر پمپ آب آشنا کنیم بهتر است بدانید پیش از نصب اینورتر و بعد از آن چه مراحلی را باید پشت سر بگذارید. در ادامه شما را با این روند آشنا خواهیم کرد.

  • بررسی وسعت ساختمان یا زمین زراعی و تعداد طبقات و واحد هایی که آب دریافت می کنند.
  • مشخص نمودن میزان فشار و دبی مورد نیاز برای انتقال آب
  • انتخاب پمپ آب و اینورتر مناسب آن بر اساس نوع و برند (بهترین برند اینورتر یا درایو را اینجا بشناسید)
  • خرید متعلقات مورد نیاز برای نصب اینورتر بر روی پمپ آب در صورت نیاز از جمله کنتاکتور، فشار سنج، لرزش گیر و … که در مقاله راهنمای خرید درایو صنعتی با آن ها آشنا می شوید.
  • نصب پمپ و اینورتر مطابق با اصول و استانداردهای لازم
  • تست عملکرد و انجام بررسی های نهایی

1. نحوه نصب اینورتر پمپ آب

آنچه بر عملکرد صحیح پمپ آپ و افزایش طول عمر آن تاثیر گذار است صحت نصب اینورتر بر روی پمپ می باشد. در ادامه شما را با طریقه نصب اینورتر پمپ آب و مراحل انجام آن بیشتر آشنا خواهیم کرد.

نحوه نصب اینورتر پمپ آب

2. بررسی پلاک اینورتر

هر دستگاهی شناسنامه ای دارد که مشخصه های آن را به نمایش می گذارد. پیش از اقدام به نصب اینورتر پمپ آب به پلاک آن توجه داشته باشید. در شکل زیر نمونه ای از پلاک خوانی اینورترها آورده شده است.

در این برچسب، عدد سه رقمی ابتدایی، توان دستگاه را نشان می دهد. عبارت بعدی بیانگر مدل دستگاه، عدد تک رقمی بعد از خط تیره ولتاژ کاری و دو حرف انتهایی آپشن های تعبیه شده در دستگاه را به نمایش می گذارد.

3. انتخاب مکان مناسب برای نصب اینورتر پمپ آب

پیش از آنکه به نصب اینورتر پمپ آب اقدام کنید به دنبال مکانی مناسب برای آن باشید. جایی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید و به دور از رطوبت بوده و سرپوشیده، صاف و هموار باشد. بهتر است درایور اینورتر در تابلویی مجزا نصب شود. این امر سبب می شود که دمای کاری و رطوبت دستگاه تا حد زیادی کنترل شده و جلوی بسیاری از خطرات گرفته شود. در راهنمای نصب دستگاه، شرایط کاری آن گفته شده است. همچون میزان رطوبت، دما، لرزش ها و فشاری که اینورتر قادر به تحمل آنها می باشد.

به عنوان مثال از منوال بالا اطلاعات زیر قابل استخراج است:

  • دمای محیطی بین 10- تا 50 درجه سانتی گراد
  • ماکزیمم رطوبت محیطی 95 درصد
  • دمای انبار یا مکان نصب اینورتر پمپ آب بین 20- تا 65 درجه سانتی گراد
  • فاکتورهای مهم اینورتر در مکان نصب: دور از گازهای خورنده یا اشتعال پذیر، غبار روغن و ذرات گرد و غبار
  • ماکزیمم ارتعاش قابل تحمل توسط دستگاه در ارتفاع 1000 متری از سطح دریا 9.8 متر بر مجذور ثانیه
  • میزان فشار هوای محیطی بین 70 الی 106 کیلو پاسکال

انتخاب مکان مناسب برای نصب اینورتر پمپ آب

4. سیم کشی و نصب اینورتر بر روی پمپ آب

در زمان نصب اینورتر پمپ آب توجه داشته باشید که سیم کشی این دستگاه صنعتی در دو بخش قابل طبقه بندی است: سیم کشی مدار قدرت و مدار فرمان. مدار فرمان وظیفه فرماندهی و کنترل اینورتر و مدار قدرت نقش برق رسانی به آن را بر عهده دارد.

  • سیم کشی مدار قدرت: این سیم کشی به دو قسمت قبل از اینورتر و از موتور تا اینورتر طبقه بندی می گردد. سیم کشی موتور تا اینورتر به صورت مستقیم انجام شده و معمولا تجهیزاتی در این مسیر قرار داده نمی شوند. البته با توجه به شرایط محیطی و کاری گاهی وجود قطعاتی همچون کلید مینیاتوری یا کلید اتوماتیک کامپکت ( برای محافظت از دستگاه در برابر اتصال کوتاه و بار اضافه)، کنتاکتور و AC و DC راکتور (به منظور افزایش ضریب توان و به حداقل رساندن هارمونیک ها) لازم به نظر می رسد.

در نصب اینورتر بر روی پمپ، ترتیب اتصال فازها جهت چرخش موتور را تعیین می کند و نصب آنها به حساسیت خاصی نیاز ندارد. قبل از اینورتر به منظور افزایش کیفیت کار دستگاه، معمولا قطعات و اجزای مختلفی قرار داده می شوند.

  • سیم کشی مدار فرمان : در اغلب اینورترها این نوع سیم کشی روالی مشابه به فرآیند زیر را طی می کند.

شماره یک: ورودی های دیجیتال اینورتر در این ترمینال ها واقع شده که قابل برنامه ریزی هستند. دور و جهت حرکت موتور، ریست خطا و ترمز در دستگاه از این بخش قابل کنترل می باشد.

شماره دو: پارامترهای قابل تنظیم در این بخش از مدار کنترل برای بازخورد گرفتن از شرایط کاری اینورتر و پمپ آب مورد استفاده قرار می گیرند.

شماره سه: این بخش در کلیه اینورترها مشترک بوده و دارای ترمینال های مثبت و منفی است.

شماره چهار: برای ارسال فرمان به سیستم های دیگری همچون PLC از این ترمینال استفاده می شود. برای کار همزمان دو اینورتر این ترمینال ها مناسب هستند.

شماره پنج: دریافت خروجی پالسی از ولتاژ و فرکانس ارسال شده برای موتور

شماره شش: رله ای که با باز و بسته کردن مدار خطای ایجاد شده در اینورتر را به نمایش می گذارند.

شماره هفت: ترمینال هایی که با ارسال پالس به اینورتر، فرکانس موتور را کنترل می کنند.

شماره هشت: سنسور های NTC یا PTC که مانع از گرم شدن بیش از اندازه موتور می شوند. سایت sislercompanies در این زمینه می نویسد:

Thermistors are resistive temperature-sensing devices that measure the resistance of a material within an electrical circuit. PTC thermistors have a positive temperature coefficient, meaning as they get warmer, their resistance increases; conversely, NTC thermistors have a negative temperature coefficient, which means their resistance decreases as they become warmer.

ترمیستورها دستگاه‌های حساس به دما هستند که مقاومت یک ماده را در یک مدار الکتریکی اندازه‌گیری می‌کنند. ترمیستورهای PTC دارای ضریب دمایی مثبت هستند، به این معنی که با گرمتر شدن، مقاومت آنها افزایش می یابد. برعکس، ترمیستورهای NTC دارای ضریب دمایی منفی هستند، به این معنی که مقاومت آنها با گرمتر شدن کاهش می یابد.

5. سربندی موتور با اینورتر

در زمان نصب اینورتر بر روی پمپ آب، ابتدا باید به تک فاز و سه فاز بودن اینورتر توجه داشته باشید. ولتاژ خروجی اینورتر تک فاز 220 ولت است؛ به همین منظور پمپ به صورت مثلثی سربندی می شود. در اتصال مثلثی، سرهای مخالف سه سیم پیچ اصلی مدار به هم متصل شده و به شکل مثلث در می آیند. در این نوع اتصال جریان فاز 1.7 برابر از جریان اصلی کمتر و ولتاژ دور سر سیم پیچ برابر با ولتاژ اصلی می باشد. در روش مثلثی جریان راه اندازی تا ده برابر جریان نامی پمپ آب بالا می رود.

ولتاژ خروجی اینورتر سه فاز 380 ولت است و برای نصب اینورتر بر روی پمپ از این نوع، الگوی ستاره به کار می رود. در این روش اتصال که با علامت Y نشان داده می شود، انتهای سه سیم پیچ به هم متصل شده و در محل تلاقی آنها یک نقطه خنثی ایجاد می گردد. جریان مدار در این روش سربندی برابر با جریان اصلی و ولتاژ آن 1.7 برابر بیشتر از ولتاژ اصلی است. جریان راه اندازی اینورتر به روش ستاره ای تقریبا سه برابر جریان نامی ثبت شده بر روی دستگاه می باشد.

6. تنظیم پارامترهای موتور در زمان نصب اینورتر بر روی پمپ

پس از نصب اینورتر بر روی پمپ و پیش از راه اندازی موتور، نیاز به تنظیم پارامترهای اصلی می باشد. پارامترهای مهمی که عبارتند از جهت چرخش موتور، سورس فرکانس و کنترل اینورتر، زمان افزایش و کاهش سرعت موتور، مد کاری ( این المان به صورت پیش فرض ولتاژ بر فرکانس است و زمانی که برای راه اندازی به گشتاور بالا نیاز می باشد بر روی سنسور لس وکتور تنظیم می گردد)، تنظیمات موتور و اتو تیونینگ، فرکانس کاری، خطای اضافه بار و ترمز الکترونیکی.

ضرورت نصب اینورتر بر روی پمپ آب

پمپ آب تعبیه شده در آبرسانی ساختمان ها یا زمین های کشاورزی، یک موتور الکتریکی پر مصرف است. برای آن که این دستگاه بتواند عملکرد بهتری داشته و مصرف آب و برق بهینه شود، نصب اینورتر بر روی پمپ حیاتی به نظر می رسد. این دستگاه مبدل، ولتاژ و جریان ورودی را تغییر داده و به خروجی ارسال می نماید. حسگرهای فشاری تعبیه شده بر روی این دستگاه مانع از انحراف فشار آب در بخش ها و طبقات مختلف می شود. در صورتی که فشار آب از فشار تنظیم شده منحرف شود، اینورتر با تغییر سرعت پمپ این تغییر را تعدیل می بخشد. اینورترها با افزایش فرکانس شبکه برق رسانی در خروجی، سرعت پمپ را بالا برده و جریان و فشار را افزایش می دهند.

بر همین اساس نصب اینورتر بر روی پمپ آب در حفاظت محیط زیست و صرفه جویی در مصرف آب و برق بسیار موثر خواهد بود. به علاوه آن که زمانی که سیستم آبرسانی به حالت تعلیق در می آید، اینورتر به حالت اسلیپ رفته و موتور خاموش می شود. این امر به افزایش عمر مفید پمپ آب و کاهش هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری آن منجر خواهد شد.

ضرورت نصب اینورتر بر روی پمپ آب

کلام پایانی

در این مطلب سعی بر آن داشتیم که آموزش طریقه نصب اینورتر پمپ آب را در اختیار شما قرار دهیم. کلیه جزئیات و فوت و فن های مربوط به کار در این مقال نمی گنجد. به منظور داشتن بهترین کارایی و افزایش طول عمر موتور و اینورتر خود بهترین کار کمک خواستن از تکنسین های حرفه ای و با تجربه در این زمینه می باشد.

سوالات متداول

چگونه می توان به کمک اینورتر فشار آب را کنترل کرد؟

پاسخ: این کار با تغییر سرعت ورودی پمپ آب صورت می گیرد. با کاهش یا افزایش سرعت پمپ، گردش آب نیز تغییر کرده و فشار آب کم و زیاد می شود.

چگونه با نصب اینورتر پمپ آب می توان احتمال سوختن یا آسیب رسیدن به پمپ آب را به حداقل رساند؟

پاسخ: در اینورتر ها پارامتری با عنوان خطای بار یا OVERLOAD وجود دارد. تنظیم این پارامتر درصد فشار وارده به موتور را تغییر داده و تنظیم می کند.

آیا نصب اینورتر بر روی پمپ سبب افزایش طول موتور پمپ آب خواهد شد؟

پاسخ: بله، این دستگاه جلوی نوسانات شدید برق شهری را گرفته و با افزایش عملکرد پمپ و خاموش و روشن کردن های به موقع به افزایش عمر مفید آن کمک بسزایی خواهد کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.