9 انواع گیربکس صنعتی [0 تا 100 معرفی تا کاربرد]

انواع گیربکس صنعتی

گیربکس جزء لاینغک ماشین آلات مورد استفاده در صنایع و زمینه‌های مختلف می‌باشد. از این کالای صنعتی در تجهیزات کشاورزی، صنعتی، ساختمانی، معدنی و خودرویی استفاده می‌شود. این قطعه انواع مختلفی دارد که در ادامه تک تک آن ها را بررسی خواهیم کرد. در واقع انواع گیربکس صنعتی عبارتند از:

1. گیربکس حلزونی

یکی از پر کاربردترین انواع گیربکس،گیربکس حلزونی می‌باشد که این گیربکس صنعتی در بسیاری از بخش‌های صنعتی کاربردهای متفاوتی و مختلفی دارد. نام دیگر این گیربکس، گیربکس مکعبی می‌باشد که بسیاری از افراد این گیربکس را به این نام می‌شناسند. گیربکس حلزونی معمولا دارای دو بخش اصلی است که تحت عنوان حلزون و گیره می‌باشد. حلزون، یک پیچ حلزونی بوده که روی یک میله قرار گرفته و با گیره ارتباط دارد. حلزون با یک حرکت چرخشی، گیره را به حرکت خطی تبدیل می‌کند. این نوع گیربکس برای انتقال نیرو و کاهش سرعت استفاده می‌شود. گیربکس‌های حلزونی بسیار ارزان و پر کاربرد و کارآمد هستند، اما می‌توانند پر سر و صدا باشند و راندمان پایینی داشته باشند.

کاربرد انواع گیربکس صنعتی

گیربکس حلزونی در انواع مختلفی است که قابلیت و کارایی متفاوتی را دارد که به چند نمونه از انها اشاره خواهیم کرد:

  • گیربکس حلزونی:MVFگیربکس‌های حلزونی MVF برای انتقال حرکت و قدرت بین دو محور کاربرد دارند. این گیربکس‌ها از سیستم هالو شفت فلنج‌دار استفاده می‌کنند که به آن‌ها امکان اتصال راحت‌تر به الکترو موتور را می‌دهد.
  • گیربکس‌ حلزونی VF: نوع دیگر از گیربکس‌های حلزونی،گیربکس‌های حلزونی VF هستند که از این نوع گیربکس‌های حلزونی برای انتقال حرکت و قدرت بین دو محور استفاده می‌شوند. این نوع گیربکس دارای ورودی شفت‌دار است و به آن گاهی هم گیربکس دستی یا کوچک نیز گفته می‌شود.
  • گیربکس‌ حلزونی FC:گیربکس‌های حلزونی FC در خروجی خود فلنج دارند. این نوع گیربکس‌ها به صورت مستقیم و بدون واسطه با دستگاه مصرف‌کننده کوپل می‌شوند. اما اتصال آنها به الکتروموتور به وسیله یک واسطه برقرار می‌شود.

کاربردهای گیربکس حلزونی هم موارد زیر هستند:

  • نوار نقاله: گیربکس‌های حلزونی به دلیل سرعت کم و گشتاور بالا برای نوار نقاله‌ها در صنایع مختلف مانند بسته‌بندی، مواد غذایی و معدن ایده‌آل هستند.
  • بالابر: گیربکس‌های حلزونی برای بالابرها در انبارها، کارخانه‌ها و سایر محیط‌های صنعتی نیز استفاده می‌شوند.
  • آسیاب: گیربکس‌های حلزونی برای آسیاب‌های دانه در صنایع کشاورزی و غذایی استفاده می‌شوند.
  • میکسر: گیربکس‌های حلزونی برای میکسرها در صنایع شیمیایی، دارویی و غذایی استفاده می‌شوند.

انواع گیربکس‌های حلزونی:

2. گیربکس هلیکال

گیربکس هلیکال یک نوع گیربکس صنعتی می‌باشد که از چرخ دنده‌های هلیکال برای انتقال گشتاور از یک شفت به شفت دیگر استفاده می‌کنند.این گیربکس‌ها به دلیل اینکه کارایی بسیار بالا، عملکرد صاف و کم صدا دارند محبوب و پرطرفدار هستند و در طیف گسترده‌ای از کاربردها استفاده می‌شوند. گیربکس‌های هلیکال از گیربکس‌های حلزونی کارآمدتر و کم صداتر هستند، اما گران‌تر نیز هستند. خود این گیربکس انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • گیربکس‌های هلیکال موازی:این نوع گیربکس دارای دو شفت ورودی و خروجی موازی است. آنها معمولاً برای کاربردهایی استفاده می‌شوند که در آنها فضای محدودی وجود دارد.
  • گیربکس‌های هلیکال پایه‌دار:این نوع گیربکس دارای یک شفت ورودی و یک شفت خروجی عمود بر یکدیگر است. آنها معمولاً برای کاربردهایی استفاده می‌شوند که در آنها به تغییر جهت گشتاور نیاز است.

کاربردهای این نوع گیربکس همان طور که در مقاله کاربرد انواع گیربکس صنعتی هم گفتیم، عبارتند از:

  • ماشین‌های ابزار: گیربکس‌های هلیکال به دلیل دقت و راندمان بالا برای ماشین‌های ابزار مانند فرزها، تراش‌ها و اره‌ها ایده‌آل هستند.
  • فن‌ها: گیربکس‌های هلیکال برای فن‌ها در سیستم‌های تهویه مطبوع و صنعتی استفاده می‌شوند.
  • پمپ‌ها: گیربکس‌های هلیکال برای پمپ‌ها در صنایع مختلف مانند آب، نفت و گاز استفاده می‌شوند.
  • ژنراتورها: گیربکس‌های هلیکال برای ژنراتورها در نیروگاه‌ها و کاربردهای پشتیبان استفاده می‌شوند.

3. گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی گیربکسی می‌باشد که از یک مجموعه سیاره‌ای از چرخ دنده‌ها برای انتقال گشتاور استفاده می‌کند. گیربکس‌های خورشیدی می‌توانند نسبت‌های کاهش سرعت بسیار بالایی را ارائه دهند و برای کاربردهایی که به گشتاور بالا نیاز دارند، مانند نوار نقاله و بالابر، ایده‌آل هستند. کاربردهای این گیربکس:

  • جرثقیل‌ها: گیربکس‌های خورشیدی به دلیل نسبت‌های کاهش سرعت بالا و گشتاور بالا برای جرثقیل‌ها در بنادر، کارخانه‌ها و سایر محیط‌های صنعتی ایده‌آل هستند.
  • بالابرها: گیربکس‌های خورشیدی برای بالابرها در ساختمان‌های بلند، معادن و سایر کاربرد و کارهای سنگین استفاده می‌شوند.
  • توربین‌های بادی: گیربکس‌های خورشیدی برای توربین‌های بادی در مزارع بادی و کاربردهای تولید برق استفاده می‌شوند.
  • آنتن‌های ماهواره‌ای: گیربکس‌های خورشیدی برای آنتن‌های ماهواره‌ای در کاربردهای ارتباطی و علمی استفاده می‌شوند.

نکات بیشتر درباره 3 نوعی که تاکنون مطالعه کردید را می توانید در مقاله مقایسه انواع گیربکس حلزونی، گیربکس هلیکال و گیربکس خورشیدی به دست آورید.

گیربکس خورشیدی

4. گیربکس سایکلوئید

گیربکس سایکلوئید گیربکسی است که از یک مجموعه از چرخ دنده‌های بیضی شکل برای انتقال گشتاور استفاده می‌کند. گیربکس‌های سایکلوئید بسیار صاف و کم صدا هستند و برای کاربردهایی که به دقت بالایی نیاز دارند، مانند ماشین‌های ابزار و رباتیک، ایده‌آل هستند. کاربردهای این گیربکس:

  • ماشین‌های بسته‌بندی: گیربکس‌های سایکلوئید به دلیل دقت و حرکت صاف برای ماشین‌های بسته‌بندی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی ایده‌آل هستند.
  • رباتیک: گیربکس‌های سایکلوئید برای ربات‌ها در کاربردهای مختلف مانند مونتاژ، جوشکاری و رنگ‌آمیزی استفاده می‌شوند.
  • ماشین‌های چاپ: گیربکس‌های سایکلوئید برای ماشین‌های چاپ در صنایع روزنامه‌نگاری، بسته‌بندی و انتشارات استفاده می‌شوند.
  • تجهیزات پزشکی: گیربکس‌های سایکلوئید برای تجهیزات پزشکی مانند اسکنر MRI و دستگاه‌های اشعه ایکس استفاده می‌شوند.

گیربکس سایکلوئید

5. گیربکس‌های زاویه ای

گیربکس‌های زاویه‌ای به گیربکس‌هایی اطلاق می‌شود که برای تغییر جهت گشتاورها از انها استفاده می‌شود.

6. گیربکس‌های ترکیبی

گیربکس‌های ترکیبی به گیربکس‌هایی می‌گویند که ترکیبی از چند نوع گیربکس می‌باشد.

7. گیربکس‌های کاهنده‌ی دور

گیربکس کاهنده‌ی دور به گیربکس‌هایی اطلاق می‌شود که برای کاهش سرعت چرخش شفت از انها استفاده می‌شوند.

8. گیربکس‌های افزاینده دور

این نوع گیربکس‌ها برای افزایش سرعت چرخش شفت استفاده می‌شوند.

گیربکس‌های افزاینده دور

9. گیربکس سنگین صنعتی

از گیربکس سنگین صنعتی به منظور مقاومت در برابر بارهای سنگین در سرعت بالا برای محیط‌های کاری مانند معادن، صنایع کشاورزی، صنایع دریایی، ماشین آلات ساختمان‌سازی و صنایع سنگین نفت و گاز و پتروشیمی و از این قبیل استافده می‌شود. این نوع گیربکس بسیار محکم و از جنس چدن یا فولاد می‌باشند و می‌توانند سطوح گشتاوری بالا را بدون خرابی کنترل کنند و راندمان انتقال نیرو را به حداکثر برسانند. انواع گیربکس صنعتی در نوع موتور گیربکس تفاوت دارند به طوریکه گیربکس‌های سنگین هلیکال، خورشیدی، مخروطی، حلزونی، شفت موازی و سایکلو تاکنون تولید شده‌اند.

  • گیربکس سنگین هلیکال: از پر مصرف‌ترین نوع گیربکس شناخته می‌شود و در ماشین آلات سنگین از قبیل نقاله، میکسر و سنگ شکن قابل استفاده می‌باشد.
  • گیربکس سنگین خورشیدی: این نوع گیربکس دارای ضریب گشتاور بالا و توزیع بار بسیار عالی بوده و در ماشین آلات ساختمانی، معدن، ربات‌های صنعتی، توربین‌های بادی و دستگاه‌های شریدر قابل استفاده است.
  • گیربکس سنگین حلزونی: این نوع گیربکس در بالابرها، جرثقیل و نقاله کاربرد دارد و نسبت کاهش دور گیربکس بسیار بالا است.
  • گیربکس سنگین مخروطی: این گیربکس از چرخ دنده‌های مخروطی با محورهای متقاطع تشکیل شده و برای سیستم‌های محرکه دریایی، کارخانه‌های فولاد و تولید کاغذ و ماشین‌های چاپ مناسب است.
  • گیربکس سنگین سایکلو: گیربکس سایکلو سنگین دارای ظرفیت گشتاور بالا و مقاومت بالا بوده و در دستگاه‌های حفاری، ماشین آلات بسته بندی قابل استفاده است.
  • گیربکس شفت موازی سنگین قابل استفاده در نوار نقاله، میکسر و اکسترودر و بالمیل می‌باشد و نیاز به انتقال نیرو بین شفت‌های موازی است.

در پایان برای انتخاب بهترین گیربکس از بین این موارد، می توانید از مقاله راهنمای انتخاب گیربکس مناسب نیز کمک بگیرید.

گیربکس سنگین صنعتی

جمع بندی

در این مقاله به معرفی انواع گیربکس پرداخته شد و به کاربردهای آنها در ماشین آلات مختلف اشاره شد. برای خرید انواع گیربکس صنعتی می‌توانید به سایت الکترواتکال مراجعه کنید و بهترین و مناسب‌ترین گیربکس صنعتی را انتخاب و به سبد خرید خود اضافه کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر با راه‌های ارتباطی که در قسمت تماس با ما در این سایت اشاره شده است با مجموعه ما در تماس باشید.

سوالات متداول

انواع گیربکس صنعتی کدام اند؟

انواع گیربکس شامل حلزونی، هلیکال، خورشیدی، زاویه‌ای، ترکیبی، افزاینده دور، کاهنده دور می‌باشد و هر کدام از گیربکس‌های حلزونی، هلیکال و گیربکس‌های سنگین به انواع و اقسام متفاوت طبقه بندی می‌شوند.

کاربرد گیربکس صنعتی چیست؟

انواع گیربکس‌های صنعتی در ماشین آلات و تجهیزت سنگین از قبیل ماشین آلات ساختمانی، معدنی، کشاورزی، ساخت و ساز و ربات قابل استفاده می‌باشند.

انواع گیربکس صنعتی سنگین کدام اند؟

گیربکس‌های صنعتی به انواع مختلف طبقه بندی می‌شوند. این نوع گیربکس از نظر موتوری به گیربکس‌های سنگین هلیکال، خورشیدی، مخروطی، حلزونی، شفت موازی و سایکلو طبقه بندی می‌شوند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.